اجرای سیستم گرمایش از کف

تنظیم دمای گرمایش از کف چگونه انجام می شود ؟ توضیحات جامع

سیستم گرمایش از کف چیست و چه مزایایی دارد؟ تنظیم دمای گرمایش از کف چگونه انجام می شود؟ نکات مهمی که در تنظیم دمای گرمایش از کف باید در نظر بگیریم کدامند؟

برای کسب اطلاعات تخصصی در رابطه با نحوه تنظیم دمای گرمایش از کف و آشنایی با نکات مهم برای تنظیم دمای این سیستم گرمایشی، با ما همراه باشید.

سیستم گرمایش از کف

قبل از بررسی نحوه تنظیم دمای گرمایش از کف، بهتر است اندکی به صورت اجمالی درباره سیستم گرمایش از کف و مزایای آن حرف بزنیم.

امروزه سیستم گرمایش از کف به عنوان مدرن ترین و مقرون به صرفه ترین سامانه گرمایشی مطرح می باشد که به واسطه آن گرما از کف محیط های مورد نظر به صورت تابشی به تمام نقاط انتقال می یابد و همه آن نقاط را با دمای یکسان گرم می کند.

سیستم گرمایش از کف با کاهش انرژی مصرفی باعث می شود تا همه جای ساختمان به صورت یکنواخت گرم شوند؛ به طوری که هیچ گونه سرمایی را در هیچ جای ساختمان حس نخواهید کرد. برای انتقال گرمای موثر و یکنواخت نیاز است که دمای سیستم گرمایش از کف را به درستی تنظیم نمایید. در واقع تنظیم دمای گرمایش از کف در عملکرد بهینه این سامانه گرمایشی بسیار مهم است.

اجرای سیستم‌ گرمایش از کف

تنظیم دمای سیستم گرمایش از کف چگونه انجام می شود؟

منظور از تنظیم دمای سیستم گرمایش از کف تنظیم نمودن دمای آب جاری در داخل لوله های سامانه گرمایشی، تنظیم نمودن دمای هوا در جای جای ساختمان و همچنین تعویض فیلترهای هوایی می باشد. پیش از بررسی نحوه تنظیم دمای گرمایش از کف، ابتدا بهتر است به معرفی سه روش کنترل دمای گرمایش از کف بپردازیم. همچنین به 4 نکته مهم در تنظیم دمای سیستم گرمایش از کف اشاره کنیم.

سه شیوه کنترل و تنظیم دمای سیستم گرمایش از کف کدامند؟

به طور کلی برای تنظیم دمای گرمایش از کف از سه شیوه زیر استفاده می کنند. این سه روش تنظیم دمای سیستم گرمایش از کف به شرح زیر می باشند:

  • کنترل کردن دستی دمای سیستم گرمایش از کف
  • تنظیم خودکار و مکانیکی دمای سیستم گرمایش از کف
  • تنظیم خودکار و برقی دمای سامانه گرمایش از کف

برای تنظیم دمای گرمایش از کف باید از سه شیوه بالا استفاده کرد. برای استفاده از آنها باید اطلاعات و آگاهی کافی را داشته باشید تا به عملکرد هر چه بهینه تر سیستم گرمایش از کف کمک نمایید. در ادامه می خواهیم به 4 نکته مهم در تنظیم دمای گرمایش از کف بپردازیم.

اهمیت تنظیم دمای گرمایش از کف

4 نکته مهم برای تنظیم دمای گرمایش از کف که بایستی بدانید!

در تنظیم دمای گرمایش از کف باید به 4 نکته زیر توجه نمایید تا راندمان این سامانه گرمایشی را به طور قابل توجهی افزایش دهید. این 4 نکته عبارتند از:

  1. دمای آب تزریق شده به لوله های گرمایشی در تنظیم دمای سیستم گرمایش از کف اهمیت زیادی دارد. این دما باید به گونه ای تنظیم گردد که بتواند به سهولت حرارت کافی را در لوله ها به جریان بیاندازد. از طرف دیگر این دما باید به گونه ای باشد که بتواند بالاترین میزان بهره وری انرژی را حفظ کند. به همین دلیل استفاده از یک کنترلر دما به عنوان مرجع در تنظیم دمای آب موجود در لوله های سامانه گرمایش از کف مهم است.
  2. توجه به تنظیم دماها در جای جای ساختمان نکته مهم بعدی است که در تنظیم دمای گرمایش از کف باید به آن توجه کنید. دمای هوا باید به گونه ای تنظیم گردد که همه جای ساختمان، از کف گرفته تا دیوارها و همچنین سقف ها، از دمای یکنواخت و پایداری برخوردار باشند. دمای هوا بهتر است بین 21 تا 24 درجه سانتی گراد تنظیم شود. برای رسیدن به دمای هوای مناسب، توصیه می شود از یک ترموستات استفاده نمایید. با نصب ترموستات، دمای همه جای اتاق به صورت اتومات تنظیم خواهد شد.
  3. تعویض فیلترهای هوایی را جدی بگیرید. هدف از تمیز کردن فیلترهای هوایی و تعویض آنها این است که از عدم نفوذ هوای آلوده و کثیف و همچنین حفظ کیفیت مطلوب هوای درون ساختمان اطمینان حاصل کنید. بهترین زمان برای تعویض فیلترهای هوا و حفظ کیفیت مطلوب هوای درون ساختمان هر 3 الی 4 ماه می باشد.
  4. نکته مهم بعدی که در تنظیم دمای گرمایش از کف باید آن را در نظر بگیرید، استفاده از مناسب ترین روش تنظیم دما متناسب با شرایط ساختمان و نیازهایتان است.

نحوه تنظیم دمای گرمایش از کف

اکنون که با سیستم گرمایش از کف و مزایای آن و همچنین اهمیت کنترل دمای گرمایش از کف و نکات مهم در کنترل کردن دمای این سیستم آشنا شدید، بهتر است به معرفی 3 روش اصلی نحوه تنظیم دمای گرمایش از کف بپردازیم. این روش ها به شرح زیر می باشند:

تنظیم دمای گرمایش از کف به صورت دستی

این نحوه تنظیم دمای گرمایش از کف ساده ترین شیوه می باشد. لوله هایی که برای گردش آب گرم در سامانه گرمایش از کف تعبیه شده اند پیش از اینکه به منبع تولید گرما متصل شوند، به یک کلکتور متصل می شوند. کلکتور چیست؟ کلکتور محل اتصال همه لوله ها به یکدیگر است که در نهایت همه آن لوله ها در قالب یک لوله واحد به منبع تولید گرما متصل می شوند. شما با استفاده از شیرآلات قطع و وصل می توانید به خروجی های هر کدام از کلکتورها دسترسی پیدا کنید. این شیرآلات در درون یک جعبه تعبیه شده اند. این جعبه در نقطه ای از ساختمان تعبیه می شود که به راحتی به آن دسترسی داشته باشید. همچنین بتوانید از طریق لوله های داخل آن به صورت دستی به تنظیم دمای گرمایش از کف بپردازید.

استفاده از ترموستات برای تنظیم دما

مزایای کنترل دستی دمای گرمایش از کف

  • مهم ترین مزیت این شیوه مقرون به صرفه بودن و همچنین ساده بودن آن است. در واقع با تنظیم دستی دمای سیستم گرمایش از کف بدون نیاز به تجهیزات دیگر می توانید دمای اتاق ها را مدیریت نمایید.

سیستم مکانیکی برای کنترل دمای اتوماتیک گرمایش از کف

یکی دیگر از روش های کنترل دمای گرمایش از کف شیوه مکانیکی و اتوماتیک است. این شیوه در مقایسه با روش اول مدرن تر می باشد. در این شیوه برای تنظیم دمای گرمایش از کف از شیرآلات قطع و وصل استفاده می کنید، اما در مقایسه با روش اول، این شیرها در داخل کلکتور تعبیه نشده اند. در سیستم مکانیکی، شیرآلات قطع و وصل را در داخل دیوار نصب می کنند. شما می توانید با استفاده از تنظیم نمودن ترموستات حرارتی که بر روی شیر گرمایشی و در داخل دیوار نصب شده است، به صورت اتومات و مکانیکی اقدام به تنظیم دمای اتاق های ساختمان نمایید. بهتر است بدانید که در داخل جعبه شیرآلات، یک شیر تخلیه هوا نیز نصب شده است.

مزایای سیستم مکانیکی برای تنظیم دمای اتوماتیک سیستم گرمایش از کف

  • در این شیوه نیازی به تنظیم دستی ندارید. در واقع با استفاده از ترموستاتی که در مسیر انتقال گرما نصب شده است، دما تنظیم می شود؛ به طوری که کنترل آن به صورت مکانیکی انجام خواهد شد. در نتیجه لازم نیست به آن سر بزنید.

کنترل دمای اتوماتیک گرمایش از کف به صورت برقی

مدرن ترین روش برای کنترل دمای سیستم گرمایش از کف به صورت برقی است. در این شیوه شیرهای برقی به صورت مجزا به سنسورهای الکتریکی موجود در هر کدام از محیط ها وصل می شوند. این شیرهای برقی می توانند به صورت جداگانه فرمان قطع و وصل شدن هر کدام از مدارهای حرارتی را دریافت نمایند. در نهایت نیز به صورت اتومات اقدام به تنظیم هر کدام از آنها می کنند.

در واقع در این شیوه، می توان تنظیم دمای سیستم گرمایش هر کدام از اتاق های ساختمان را به صورت کاملا جداگانه به حسگرهای برقی وصل نمود. سپس باید دمای هر اتاق را مشخص نمایید تا این حسگرها به صورت اتومات و هوشمند، دمای تعیین شده را حفظ نمایند.

مزایای تنظیم برقی دمای گرمایش از کف

  • تنظیم  دمای گرمایش از کف برقی به صورت یک دماسنج عمل می کند. در نتیجه به راحتی می توان دما را به صورت سفارشی کنترل نمود.
  • هوشمند بودن
  • مدرن بودن
  • کارایی بیشتر
  • عملکرد دقیق تر

همه این مزایا باعث می شوند تا این شیوه به دو روش دیگر برتری داشته باشد.

تنظیم دمای سیستم گرمایش از کف

معرفی کامل انواع منابع تامین کننده حرارتی در سیستم گرمایش از کف

تا اینجای مطلب، با هر سه روش کنترل دمای گرمایش از کف، نحوه عملکرد آنها و همچنین مزایای شان آشنا شدید. بهتر است در این بخش درباره منابعی حرف بزنیم که در سیستم های گرمایش از کف به عنوان تامین کننده انرژی حرارتی عمل می کنند.

سامانه گرمایش از کف مانند همه سیستم های گرمایشی مانند فن کویل، رادیاتور و غیره برای تامین انرژی حرارتی خود نیاز به یک منبع تامین کننده حرارت دارد. با این حال با توجه به راندمان بالای این سیستم گرمایشی، دمای مورد نظر در آن به بالای پنجاه درجه نمی رسد. از طرف دیگر دمایی که برای سیستم آبرسانی مورد نیاز می باشد نیز نباید کمتر از شصت درجه باشد. در واقع حداقل دمای مورد نیاز 60 درجه خواهد بود. با توجه به این مطالب، ساختمان هایی که برای سیستم گرمایشی خود سامانه گرمایش از کف را انتخاب می کنند، باید برای این درجه حرارت های مذکور از دو مدار استفاده کنند که این امر با روش های زیر امکان پذیر خواهد بود.

  • پکیج
  • موتورخانه ای که مجهز به 2 دیگ کوچک است.
  • موتورخانه ای که مجهز به یک دیگ و مبدل حرارتی می باشد.
  • موتورخانه ای که مجهز به یک دیگ و الکترو ولو با مدار بای پاس است.

گرمای یکنواختی را در همه نقاط ساختمان

در رابطه با مقایسه برتری انواع گرمایش از کف در وبسایت screwfix.com آمده است که :

Water underfloor heating is more expensive to buy than electric underfloor heating. It can also be more difficult to install, particularly if it’s being retrofitted into a property. It needs more space than electric systems, so retrofitting could mean digging up floors or raising the floor height, which will have a knock-on effect on doors in the room. For this reason, water underfloor heating is easier to install into new builds as the pipes can be installed before the final floor is laid.

سخن پایانی

در این مقاله درباره روش های تنظیم دمای گرمایش از کف، نحوه انجام آنها، مزایا و همچنین نکات مهم دیگر در رابطه با کنترل دمای سیستم گرمایش از کف حرف زدیم.

در مجموع، می توان نتیجه گرفت که سیستم گرمایش از کف با ارائه گرمای مطلوب، حفظ کیفیت هوای مناسب و دلپذیر، توزیع گرمای یکنواخت در تمام نقاط ساختمان و مزایای دیگر یکی از بهترین سامانه های مدرن گرمایشی به حساب می آید. با این حال تمام این مزایا به تنظیم دمای گرمایش از کف به صورت اصولی و صحیح بستگی دارد. در واقع تنظیم دمای سیستم گرمایش از کف نیاز به تخصص و مهارت فنی خواهد داشت.

از این رو بهتر است برای بهره مندی از مزایای این سیستم گرمایشی و پیشگیری از بروز هر گونه مشکلات، برای تنظیم دمای این سیستم از یک تیم حرفه ای و مجرب کمک بخواهید تا از گرمای مطبوع و دلپذیر این سیستم گرمایشی نهایت لذت را ببرید.

سوالات متداول

1.سیستم گرمایش از کف چگونه کار می کند؟

این سیستم گرمایشی نوعی سامانه گرمایشی مدرن است که با تعبیه کردن لوله های گرمایشی در کف ساختمان ها و تزریق آب گرم به داخل این لوله ها، اقدام به انتقال حرارت به کف ساختمان می کند. در نهایت همه نقاط ساختمان به صورت یکنواخت و دمای ثابت گرم می شوند

2.آیا دمای سیستم گرمایش از کف را می توان تنظیم کرد؟

با توجه به مطالب این مقاله، پاسخ روشن است. بله، به راحتی می توان دمای این سیستم را تنظیم نمود؛ به طوری که حتی می توانید دمای هر نقطه از ساختمان را به صورت سفارشی و جداگانه تنظیم نمایید.

3.کف ساختمان را باید در چه دمایی تنظیم نماییم؟

تنظیم دمای کف ساختمان با توجه به محیط ها و شرایط مختلف انجام می شود. با این حال به طور کلی می توان برای مناطقی که شرایط زندگی ایده آلی دارند، از دمای 21 درجه سانتی گراد استفاده کرد. برای خنک تر بودن اتاق خواب ها معمولا این دما را 18 درجه سانتی گراد در نظر می گیرند.

4.آیا استفاده از سیستم گرمایش از کف از نظر اقتصادی و مصرف انرژی، بهینه می باشد؟

با توجه به مزایای سیستم گرمایش از کف و توزیع گرمای یکنواخت در تمام اتاق ها، می توان نتیجه گرفت که این نوع سیستم گرمایشی کاملا بهینه می باشد. در واقع سیستم گرمایش از کف به بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان منجر می شود. همچنین به کنترل دمای پایین تر و در نهایت نیز به مصرف کمتر انرژی کمک می کند.

4 thoughts on “تنظیم دمای گرمایش از کف چگونه انجام می شود ؟ توضیحات جامع

  1. سروش همدانی گفت:

    نحوه تنظیم دمای گرمایش از کف بسیار مهم است و بر روی بهره‌وری تأثیر دارد. آیا می‌توانید بگویید که بهترین دما برای محیط‌های مختلف چقدر باید باشد؟

    1. ماناست گفت:

      در استاندارد ها و رفرنس های تاسیسات ساختمان برای هر فضایی از ساختمان دمای استاندارد و نقطه آسایش افراد تعریف شده است .
      مثلا برای منازل مسکونی دمای استاندارد ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتی گراد است . برای سالن های ورزشی این دما حدود ۱۸ تا ۲۰ درجه است و … .
      برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با کارشناسان ماناست تماس حاصل فرمایید . ۰۹۱۹۳۰۱۵۰۴۱

  2. مهرسا عاشوری گفت:

    با توجه به مزایای سیستم گرمایش از کف، آیا می‌توانید بگویید که این سیستم برای مناطق سردسیر چگونه عمل می‌کند و چه تنظیماتی نیاز دارد؟

    1. ماناست گفت:

      برای مناطق سردسیر توصیه می گردد که در سیستم لوله کشی از محلول های ضد یخ استفاده شود تا درصورت خاموش شدن سیستم یا از کار افتادن دیگ و پمپ یا پکیج گرمایش از کف لوله های گرمایش از کف دچار یخ زدگی و ترکیدن نشوند .
      برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با کارشناسان ماناست تماس حاصل فرمایید . ۰۹۱۹۳۰۱۵۰۴۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *