
نحوه هواگیری گرمایش از کف + ۴ نکته مهم
سیستم گرمایش از کف، یک روش گرمایشی برای کف ساختمان محسوب می شود که در آن لوله های حاوی آب گرم یا بخار در سطح زیرین کف نصب شده و هوای گرم را به محیط داخلی ساختمان انتقال می دهد. در واقع در هواگیری گرمایش از کف، هوا از لوله ها و شیرهای موجود خارج شده و فضای خالی به وجود آمده با آب گرم پر می شود. سپس جریان آب گرم درون لوله ها باعث انتقال گرما و حرارت به کف شده و از این طریق محیط داخلی را گرم نگه می دارد. هواگیری گرمایش از کف، طی مراحل زیر انجام می شود و مزایا و معایب خاص خود را دارد که در این مقاله به طور مفصل به بررسی آن می پردازیم.
موضوع | اطلاعات |
سیستم گرمایش از کف | یک روش گرمایشی با استفاده از لولههای حاوی آب گرم یا بخار در کف ساختمان است. |
اقدامات قبل از هواگیری | چک کردن فشار سیستم و شیرهای هواگیری، اطمینان از سالم بودن لولهها و سیستم گرمایشی |
مراحل هواگیری | پیدا کردن محل لولهها و شیرهای هواگیری، باز کردن شیرهای هوا و تخلیه هوای موجود، پر کردن لولهها با آب گرم |
مزایای سیستم | عدم اشغال فضا، پخش حرارت یکسان، صرفهجویی در مصرف انرژی |
معایب سیستم | حمل و نقل دشوار، ناسازگاری با برخی کفپوشها، امکان نشت آب یا بخار |
زمان مناسب هواگیری | قبل از شروع و پایان فصل سرما |
اهمیت هواگیری | افزایش طول عمر سیستم و جلوگیری از مشکلات لولهها |
نکات ایمنی | اطمینان از مناسب بودن دمای آب گرم، پوشیدن دستکش و استفاده از ابزار مناسب |
بعد از اینکه فشار هوا و شیرهای هواگیری مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که سیستم گرمایشی نیاز به هواگیری دارد، بایستی مراحل زیر اجرا شود.
- مرحله اول؛ برای هواگیری گرمایش از کف، نخست باید به دنبال پیدا کردن محل قرار گرفتن لوله ها و شیرهای هواگیری رفت.
- مرحله دوم؛ از سالم بودن لوله های سیستم گرمایش و شلنگ ها اطمینان حاصل کنید.
- مرحله سوم؛ سپس بایستی بازکردن شیر آب به مدت ده دقیقه برای پر کردن لوله ها صورت گیرد.
- مرحله چهارم؛ از شیرهای پایین لوله ها اقدام به هواگیری کنید تا از آزاد شدن هوا در بالاترین نقطه مطمئن شوید.
- مرحله پنجم؛ دریچه ها را با آچار آلن باز کرده و هر دریچه را به صورت جداگانه تخلیه نمایید و هر بار فقط یک سوپاپ را باز کنید.
- مرحله ششم؛ با توجه به اینکه هنگام هواگیری و بعد از آن، امکان خروج آب وجود دارد، پس لازم است در کنار دست خود یک حوله برای خشک کردن آن داشته باشید.
- مرحله هفتم؛ برای اینکه بتوانید مواد زائد درون لوله ها را تخلیه کنید، یک شلنگ متصل به آب سرد را به شیر اصلی وصل نمایید و شلنگ دیگری را نیز به لوله تخلیه متصل کنید.
- مرحله هشتم؛ شیر هواگیری را تا زمانی که هوا به طور کامل خارج شود، باز بگذارید تا تمام هوای داخل دریچه ها تخلیه گردد.
آشنایی با اقداماتی قبل و بعد از هواگیری گرمایش از کف
هواگیری رادیاتورهای گرمایش از کف، نیازمند انجام اقداماتی قبل و بعد از آن است تا علاوه بر هواگیری صحیح، نتایج مثبتی را نیز به همراه داشته باشد. اگر چه هواگیری گرمایشی کار سختی نیست و هر شخصی می تواند بارها این کار را انجام دهد، اما لازم است که قبل از آن به چند نکته توجه داشته باشید.
- ابتدا فشار سیستم گرمایشی را چک کنید؛ قبل از هواگیری، بایستی فشار سیستم گرمایش از کف را چک کنید و از متعادل بودن و پر بودن همه لوله ها از آب گرم مطمئن شوید. در بعضی مواقع افزایش یا کاهش فشار در لوله ها رخ می دهد. اگر فشار سیستم گرمایشی پایین بود، مقداری آب به آن اضافه کنید و سپس چک کنید. توجه همیشگی به فشار سیستم، باعث افزایش عمر مفید گرمایش از کف آن شده و از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری خواهد کرد.
- چک کردن شیرهای هواگیری؛ چک کردن شیرهای هواگیری به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که آیا در سیستم گرمایشی هوایی وجود دارد یا خیر؟. اگر در سیستم، هوایی وجود داشته باشد، دمای آن کاهش پیدا می کند. بنابراین با تنظیم شیرهای هواگیری از بروز این مشکل جلوگیری کنید. در واقع بعد از اطمینان از تعادل فشار سیستم، نوبت به چک کردن شیر هواگیری کلکتور می رسد. معمولا شیرهای هواگیری کلکتور در نزدیکی جعبه کلکتور قرار می گیرند و با توجه به مدل لوله ها ممکن است محل آنها متفاوت باشد.
استفاده از شیرهای هواگیری اتوماتیک، یکی از مطمئن ترین راه های هواگیری گرمایش از کف محسوب می شود. این مدل شیرها هنگام نصب و مونتاژ کلکتور، روی آن نصب می شوند.
همچنین بعد از هواگیری گرمایش از کف لازم است اقدامات زیر را انجام دهید.
بعد از اینکه سیستم گرمایشی تخلیه شد، چند دقیقه صبر کنید و مجددا فشارسنج را بررسی و چک نمایید. مطمئن شوید که سیستم گرمایشی کار خود را به خوبی انجام می دهد. اگر میزان فشار بالا رفته باشد، سیستم گرمایشی به خوبی به فعالیت خود ادامه می دهد و فضا را گرم می کند. اما اگر فشار سیستم پایین آمده باشد، باعث خرابی لوله های گرمایش از کف و اختلال در عملکرد آنها می شود و برای حل این مشکل نیاز است که از متخصصین مجرب کمک بگیرید.
به طور کلی استفاده مداوم از سیستم گرمایش از کف، نیاز به تعمیر و نگهداری زیادی ندارد و احتمال بروز مشکل در آن با رعایت چند نکته ساده مثل چک کردن فشار سیستم و… به حداقل خواهد رسید.
چرا سیستم گرمایش کف نیاز به هواگیری دارد؟
- هواگیری گرمایش از کف باعث کاهش صدای لوله ها می شود؛ هنگامی که درون لوله ها هوا جاری باشد، عبور آب درون لوله با صداهای گوش خراشی همراه خواهد بود که ممکن است باعث سلب آرامش افراد شود. هواگیری لوله های گرمایش از کف سبب از بین رفتن این صداها و همچنین سالم ماندن سیستم گرمایشی کف می گردد.
- پایین آوردن فشار سیستم؛ وجود هوا در لوله ها باعث پایین آمدن فشار سیستم و در نتیجه کاهش جریان آب خواهد شد. در صورت بروز چنین مشکلی، حرارت به صورت نامنظم به محیط منتقل می شود.
- افزایش مصرف انرژی؛ باقی ماندن هوا در لوله ها سبب می شود تا سیستم گرمایشی بازده کمتری داشته باشد و برای تولید حرارت قابل توجه، نیاز به مصرف انرژی بالاتر و در نتیجه افزایش هزینه های مربوط به آن خواهد شد. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی نیاز است که سیستم گرمایشی کف در زمان مشخص به صورت اصولی هواگیری شود.
جهت خرید و دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های 02177959046 –02177958135 (شرکت ماناست) تماس بگیرید.
چهار نکته مهم در مورد نحوه هواگیری گرمایش از کف
۱- قبل از هواگیری گرمایش از کف، از خاموش بودن سیستم گرمایشی و همچنین از مناسب بودن دمای آب گرم مطمئن شوید. در صورتی که سیستم گرمایش روشن باشد و یا دمای آب گرم بالا باشد، ممکن است شیرهای هواگیری آسیب ببینند.
۲-پوشیدن دستکش، عینک و لباس مناسب هنگام هواگیری گرمایش از کف بسیار اهمیت دارد. رعایت این نکته کمک می کند که خطری شما را هنگام خروج بخار و حرارت از لوله های هواگیری تهدید نکند.
۳- استفاده از ابزارهای نامناسبی مثل آچار، پیچ گوشتی و … باعث آسیب دیدن لوله های هواگیری می شود. بنابراین از بکارگیری این ابزارها در هواگیری گرمایش از کف اجتناب کنید.
۴-در هنگام هواگیری گرمایش از کف، بایستی به میزان آبی که از لوله های هواگیری خارج می شود، توجه گردد. در صورت بالا بودن فشار آب خارج شده، احتمال وجود نقص یا مشکل در سیستم گرمایشی دور از انتظار نیست و باید درصدد رفع آن برآمد.
قبل از پرداختن به مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف توجه شما را به مقاله بهترین عایق گرمایش از کف جلب می کنیم .
در رابطه با نحوه هواگیری سیستم گرمایش از کف در وبسایت ambienteufh.co.uk آمده است که :
Solving the problem of air in underfloor heating
- Once UFH is full of water, bleed the ports. Wait for ten minutes after the system is filled before venting ports as it prevents air from getting back into the system.
- Start venting the underfloor heating system. Start with the lower side of a property then move to pipes on the upper side.
- Vent each valve one after another. Only ever individually.
- Make sure you have a towel or cloth as water is likely to appear.
- Drain off the waste.
- Close each valve once you’re done and flush out the pipes to refill the system.
- Repeat until every valve is done.
مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف
مزایای سیستم گرمایش از کف شامل موارد زیر می باشد.
- عدم اشغال فضا؛ سیستم گرمایش از کف نیازی به نصب رادیاتور، شوفاژ و پکیج های دیگر ندارد. این سیستم گرمایشی باعث افزایش فضای قابل استفاده شده و با قرار گرفتن و نصب در سطح زیرین کف، زیبایی دکوراسیون داخلی را نیز بر هم نخواهد زد.
- پخش حرارت یکسان در همه نقاط؛ سیستم گرمایش از کف باعث انتقال حرارت به صورت یکسان به تمام نقاط داخل ساختمان می شود و حساس ترین نقاط بدن در معرض حرارت متعادل قرار می گیرد.
- صرفه جویی در مصرف انرژی؛ توزیع یکنواخت دما، نیاز به دستگاه تهویه را کاهش می دهد. همچنین استفاده از آب گرم با حرارت متعادل و دمای پایین مصرف انرژی برای تولید حرارت را به حداقل می رساند. علاوه بر بررسی مزایا، در ادامه چند مورد از معایب سیستم گرمایشی کف را نیز بیان می کنیم.
- حمل و نقل دشوار؛ در سیستم گرمایش از کف به دلیل اینکه لوله هایی در زیر سطح کف قرار می گیرند، در صورت بروز هرگونه مشکل و آسیب، حمل و نقل و تعمیر و تعویض سختی دارند. همچنین هزینه تعمیر و جابجایی این لوله ها نسبت به دیگر وسیله های گرمایشی بالاتر خواهد بود.
- متناسب نبودن این سیستم با پوشش های کف؛ سیستم گرمایش از کف، با بعضی از کفپوش ها مثل قالیچه، موکت، پارکت و… مطابقت ندارد و باعث آسیب رساندن به آنها می شود.
- امکان نشت آب یا بخار؛ در صورتی که سیستم گرمایش از کف، طبق اصول و استانداردها نصب نشود، ممکن است باعث نشتی بخار و آب گردد که در نتیجه این مسئله، خطرهایی چون برق گرفتگی و آتش سوزی را به همراه خواهد داشت.
همچنین به شما پیشنهاد می دهیم برای اطلاع از چک موارد مهم جهت نگهداری تاسیسات ساختمان به مقاله چک لیست تعمیر و نگهداری تاسیسات ساختمان توجه کنید.
سوالات متداول
1.سیستم گرمایش از کف چه زمانی باید هواگیری شود؟
هواگیری سیستم گرمایشی کف بهتر است قبل از شروع فصل سرما و پایان آن انجام شود.
2. هواگیری گرمایش از کف چه اهمیتی دارد؟
هواگیری گرمایش از کف باعث افزایش طول عمر آن و همچنین جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی برای لوله ها خواهد شد.
3.برای ساختمان های نوساز، سیستم گرمایش از کف بهتر است یا نصب رادیاتورها؟
نصب گرمایش از کف برای ساختمان های نوساز انتخاب بهتری خواهد بود.
سخن پایانی
امروزه به دلیل مزایای زیادی که پکیج ها و سیستم های گرمایش از کف دارند، شاهد استقبال زیادی از آنها هستیم. همچنین این سیستم ها نیاز به مراقبت خاصی ندارند و سادگی چک کردن آنها باعث تنظیم فشار دقیق و ایجاد تعادل در پخش گرما به محیط می شود. لازم به ذکر است که هواگیری گرمایش از کف باید در زمان مناسب انجام گیرد. در واقع با هواگیری سیستم گرمایشی، گرما به طور متعادل به محیط منتقل شده و کل محیط به طور یکسان گرم می شود. برای نصب سیستم گرمایش از کف بهتر است که از متخصصین مجرب در این زمینه کمک بخواهید.
6 thoughts on “نحوه هواگیری گرمایش از کف + ۴ نکته مهم”
ممنون از اطلاعات خوبتون
دررابطه با آموزش تصویری هواگیری گرمایش از کف صفحه ای دارین ؟
سلام
ممنون از اطلاعات خوبتون
میخواستم بگین که برای تنظیم سیستم گرمایش از کف ایران رادیاتور باید چگونه عمل کنم ؟
در مقاله ذکر شده که هواگیری باعث افزایش طول عمر سیستم میشود. آیا استفاده از شیر هواگیری اتوماتیک گرمایش از کف هزینه نصب را افزایش میدهد؟
هواگیری سیستم های هیدرونیک و بطبع سیستم گرمایش از کف یک الزام است و باید این کار با نصب شیر هواگیر انجام گیرد . برای کارایی بالاتر و راندمان بهتر استفاده از شیر هواگیر اتوماتیک یک گزینه بسیار عالی و مناسب است .
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با کارشناسان ماناست تماس حاصل فرمایید . ۰۹۱۹۳۰۱۵۰۴۱
اگر هواگیری صحیح انجام نشه، چه مشکلاتی ممکنه در عملکرد سیستم گرمایش از کف بروز کنه؟ آیا این مشکلات قابل حل هستن؟
تنها مشکلی که در صورت عدم هواگیری در سیستم گرمایش از کف رخ می دهد کار نکردن سیستم و گرم نشدن آن است .
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با کارشناسان ماناست تماس حاصل فرمایید . ۰۹۱۹۳۰۱۵۰۴۱